انواع جانشین شیر در کیک
اشخاص به علل گوناگونی به دنبال جانشین کردن شیر در کیک و شیرینی هستند! در حالی که شیر منبع کلسیم خوبی میباشد ولی بعضی از افراد به علت آلرژی غذایی، سعی برای کاهش استفاده از چربی و کلسترول به دنبال جانشین شیر در پخت کیک خانگی هستند. انواع گوناگونی برای جانشین کردن شیر وجود دارند. برای آشنا شدن با این مواد با ما همراه باشید.
خامه سفید بجای شیر در کیک
در بعضی از مواد کیک به جای شیر از خامه استفاده می شود. خامه برای کیک اسفنجی مناسب نخواهد بود و بافتی خامهای به کیک میدهد. می توانید از خامه سفید برای روکش کیک استفاده کنید، برای تهیه خامه شکل گرفته، خامه، شکر و وانیل را با هم ترکیب کنید و کاسه را در فریزر بگذارید تا اطراف خامه یخ بزند، آنگاه خامه را از فریزر بیرون بیاورید و با قاشق یا چنگال مواد را مخلوط کنید تا اقبال های یخی به صورت مناسب در خامه پخش گردد.
آنگاه با دور سریع همزن خامه را به صورت دورانی هم بزنید تا خامه ابتدا به سفت شدن و قالب گرفتن کند ولی بیش از اندازه خامه را هم نزنید چون آن را تبدیل به کره میکند.
انواع جانشین شیر در کیک
آب بجای شیر در کیک
۸۸ درصد شیر را آب تشکیل میدهد؛ پس میتوانید به راحتی آب را جانشین شیر کنید. به اندازه هر یک فنجان شیر، یک فنجان آب جوشیده افزایش کنید. البته با در نظر گرفتن نکات زیر:
– استفاده از آب بجای شیر امکان دارد بافت کیک شما را قدری سفتتر کند و مزه کیک را قدری عوض کند که خیلی مشخص نیست.
– چنانچه گفته شده از شیر پرچرب استفاده کنید یا نگفته شیر کم چرب باشد، بهتر میباشد برای هر فنجان شیر از یک قاشق مرباخوری کره به همراه آب نیز استفاده کنید. کره با آب طعم کیک را بهتر میکند. کره قسمتی از چربی شیر را هم جبران می کند. (کره را آب کنید و همراه آب افزایش کنید.)
– آبی که داخل مواد کیک میریزید، قطعاً جوشیده و ولرم یا گرم باشد.
از چه موادی می توان برای جانشین شیر در کیک استفاده کرد
ماست بجای شیر در کیک
ماست معمولی میتواند جانشین خوبی برای شیر در پخت شیرینیهایی مثل کیک یا پنکیک شود. یک ماست یونانی خامهایِ غلیظ، بهتر از یک ماست شلتر و رقیقتر عمل میکند. افزایش کردن یک قالب کره برای افزایش کردن قدری چربی به ماست هم توصیه میشود. آب را بیفزایید تا ماست به غلظت شیر برسد. چنانچه در حال تهیه یک کیک شیرین هستید، احیاناً باید قدری بیشتر از حالت رایج شکر افزایش کنید تا ترشی ماست جبران گردد.
بهترین جانشین شیر در کیک چیست
آب میوه بجای شیر در کیک
چنانچه می خواهید از آب میوه برای جانشین شیر در کیک خود استفاده کنید باید به این نکته تمرکزفکر کنید که از آب میوه در کیک های شکلاتی استفاده نکنید چون طعم خوبی به آن ها نمی دهد. سعی کنید از آب میوه برای کیک های آسان و وانیلی که در آن ها شکلات و پودر کاکائو وجود ندارد استفاده کنید. این را هم بدانید که استفاده از آب میوه برای پختن کیک به شیرین تر شدن و خوشمزه تر شدن کیک شما کمک می کند. و همینطور شما می توانید با توجه به علاقه و سلیقه ی خود از انواع آب میوه در طعم های گوناگون از جمله آب انار، آب پرتقال و… استفاده کنید.
راه حل برای وقتی که برای کیک شیر نداریم
شیر خشک
میتوان از شیر خشک برای افزایش کردن غلظتی خامهای به کیک استفاده کرد. همینطور میتوانید آن را به اسموتی و میلک زیبا خود هم افزایش کنید تا مقدار پروتئین موجود در آن را بالا ببرید. حتی میتوانید آن را به مخلوط کاکائو داغ خانگی که روی کیکی ریخته میشود هم استفاده کامل را ببرید. شیر خشک از نظر مواد مغذی مثل شیر کامل میباشد و چیزی کم ندارد. همینطور، شیر خشک برای تهیه کیک بدون شکر هم مناسب میباشد.
بهترین جانشین شیر در پخت کیک خانگی
شیرهای غیرلبنی
انواع زیادی از شیرهای غیرلبنی مثل شیر برنج، سویا، جو دو سر، بادام و نارگیل در بازار وجود دارند که انتخاب هر کدام به ذائقه افراد بستگی دارد. شیر برنج نزدیکترین طعم دهنده به شیر گاو میباشد ولی برای تهیه کیکهای خامهای مناسب نیست. شیر بادام، شیر سویا و جو دوسر غلیظتر هستند و میتوان از آنها برای تهیه کیکهای خامهای استفاده کرد.
شیر برنج طعم خنثی دارد و برای تهیه انواع کیکها عالی میباشد. شیر جو دوسر نیز بافت غلیظی دارد و تهیه کیکهای خامهای عالی میباشد. شیر جو دوسر حتی برای افرادی به دنبال جذب کالری کمتر هستند، انتخاب خوبی میباشد.
شیر بادام از بهترین گزینههای برای جانشین شیر در پختن انواع و اقسام کیکها میباشد که طعم بادام آن میتواند به خصوص برای بچه ها خوب باشد. شیر نارگیل را هم می توانید در کیک پزی استفاده کنید، در صورت استفاده از آن نیازی به شیرین کنندههایی مثل شکر و عسل ندارید.
شیرهای غیر لبنی برای کسانی که آلرژی به شیر دارند، مناسب هستند. به همان اندازه که در دستور شیر گفته شده، میتوانید از شیر سویا و شیر نارگیل و… استفاده کنید.